Муамба: Благодаря на всички, които ме подкрепяха


Н. Гавазов

Полузащитникът на Болтън Фабрис Муамба разказа за причините довели го до решението да сложи край на кариерата си като професионален футболист. Както е известно, по време на срещата от Купата на Англия срещу Тотнъм през миналия сезон сърцето на Фабрис спря, но докторите успяха да го върнат към живота. Очакванията бяха, че той все пак ще продължи кариерата си, но след консултация с водещи кардиолози от Европа, полузащитникът бе принуден да закачи обувките на гвоздея.

„Благодаря на бога, че съм жив, и искам още веднъж да отдам почит на членовете на медицинския екип, които никога не се отказаха от мен. Откакто претърпях сърдечен удар и след това бях изписан от болницата, винаги оставах положително настроен и вярвах, че един ден ще мога да се върна на терена и да продължа да играя за Болтън, заяви Муамба.

"Като част от моето възстановяване миналата седмица пътувах до Белгия, за да потърся допълнителна медицинска помощ от водещ кардиолог. Но новината, която получих, определено не е такава, каквато се надявах да бъде, а това означава, че трябва да обявя оттеглянето си от професионалния футбол. Футболът е моят живот, откакто бях тийнейджър. Той ми е дал толкова много възможности. Продължавам да обичам играта и бях късметлия, че съм имал шанса да играя на най-високо ниво", завършва Фабрис.

 

81