Ходжсън: Надявам се, че Тери ще бъде оправдан


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън изрази надежда, че защитника на Челси Джон Тери ще бъде оправдан от Футболната асоциация на Англия (ФА) по обвиненията в непристойно поведения и ще продължи да играе за „Трите лъва".

Както е известно, през юли играчът на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд не успя да докаже в съда, че Тери умишлено го е оскърбил, използвайки расистки думи. Независимо от оправдателната присъда, ФА повдигна обвинения срещу Джон и в момента се очаква датата, на която ще се гледа делото.

Ходжсън се надява, че бранителя на Челси ще докаже своята невинност.

„На него му предстои да отговаря пред ФА, така че нека просто да почакаме. Аз се надявам и не го скривам - искам Джон да бъде оправдан по обвиненията, както това беше направено в съда и той да продължава да играе за националния отбор", цитира The Guardian думите на Ходжсън.

„Това е моята надежда. Какво ще се случи на практика, аз не мога да кажа.Мисля, че Джон се представи добре на Евро 2012 и аз искам да продължавам да го използвам. Но ситуацията не е в моите ръце и той разбира това. Аз, както и голяма част от феновете се надяват, че той ще бъде оправдан и ще продължава да играе", каза още наставникът на Англия.

 

191