Трансферът на Алън в Ливърпул не е сигурен


Н. Гавазов

Мениджърът на Суонзи Микаел Лаудруп е готов да проведе разговори с Джо Алън за бъдещето на халфа, което прави евентуалният трансфер на 22-годишният футболист в Ливърпул твърде съмнителен. Както е известно, играчът е свързван с преминаване на „Анфийлд" където ще се събере с бившия наставник на „лебедите" Брендън Роджърс.

Наскоро стана ясно, че Суонзи е отхвърлил офертата от 12,5 милиона паунда на мърсисайдци, която включваше отдаване под наем на полузащитника на „червените" Шелви и предположенията са, че в договора на Алън има клауза за освобождаване, че играча може да напусне Суонзи срещу сумата от 15 милиона паунда.

Sky Sports съобщава, че в понеделник Лаудруп е разговарял с Алън за първи път, откакто специалиста пое тима, но двамата не са обсъждали евентуален трансфер на играча. Очакванията са, че това ще стане след завръщането на футболиста на разположение на Суонзи, след отпадането на олимпийския отбор на Великобритания от футболния турнир на Лондон 2012.

„Джо се появи в тренировъчната база и аз имах малък разговор с него, но не сме приказвали за трансфер. Мисля, че сега не е подходящия момент да говорим за това. В сряда той ще се завърне към тренировки с другите две момчета, които бяха на Олимпиадата и след това ще имаме разговори, така че нещата няма да продължат до последния ден на трансферния прозорец. Ако нещо се случи и все пак Алън напусне, ние ще трябва да търсим заместник, но най-добре ще е да имаме по двама играчи на всяка една позиция", заяви Лаудруп.

 

87