Юнайтед отказва да даде 45 милиона евро за Моура


Н. Гавазов

Късно тази вечер бразилския коментатор на ESPN Пауло Винициус Куелю, който се намира в много близки отношения с президента на Сао Пауло Жувенал Жувенкио опроверга информацията в английската преса и отрече всякаква договореност между Сао Пауло и Манчестър Юнайтед за трансфера на Лукас Моура. 42-годишният годишният топ журналист, който работи и за една от телевизиите в Сао Пауло заяви, че шефовете на „соберано" са поискали за Моура 45 милиона евро, които на този етап Юнайтед не може да плати.

Както е известно, някои английски медии съобщиха, че „червените дяволи" са се договорили със Сао Паоло за трансфера на 19-годишния талант, който дори според Daily Mail днес трябваше да премине медицински прегледи. Допълнителен „привкус" на новината внасяше информацията, че Сър Алекс не е отпътувал за Норвегия, където отбора му ще проведе серия от приятелски срещи.

„Лукас не е продаден от Сао Паоло и всичко е измислица на английските медии. Истината е, че много трудно ще се намери британски клуб, който да заплати 45 милиона евро за футболист. Това иска Сао Паоло за Моура: 45 милиона. Лукас е по-склонен да отиде в Англия, отколкото преди три месеца, но нищо не е решено, защото Юнайтед отказа да даде тези пари. Цялата история засега е един блъф", заяви Куелю в ефира на Bate Bola.

По-рано Бразилската Футболна Федерация (БФФ) също отрече слуховете, че са разрешили на полузащитника Лукас Моура да напусне олимпийския лагер на Бразилия за преминаване на медицински прегледи в Манчестър Юнайтед.

„Директорите на „селесао" не са получили никакви искания от английския клуб по този въпрос. Дори да го направят, ние няма да му позволим да напусне лагера на Бразилия", се казва в изявление на БФФ.

 

90