Рамзи в неведение относно ситуацията с Ван Перси


Н. Гавазов

Аарън Рамзи призна, че той и съотборниците му нямат никаква представа как ще се реши ситуацията с Робин ван Перси. Както е известно, холандският национал разбуни духовете през миналата седмица след като публикува изявление на официалния си сайт, в което заяви, че няма намерение да удължава настоящия си договор с Арсенал.

Ван Перси навлезе в последната година на своя контракт с „артилеристите", а изявлението му означава, че сега пред ръководството на клуба от „Емирейтс" има две алтернативи - да оставят нападателя в отбора и през следващото лято да го загубят без пари, а другата е все пак да го продадат за някаква сума.

Интересното е, че Робин прекрати отпуската си на Карибите и в събота вечер пристигна в Лондон. Според специалистите, най-вероятно днес ще се състои среща между Венгер, изпълнителният директор Иван Газидис и холандеца, на която ще се направи опит да се разреши ситуацията.

Рамзи прояви сдържаност на въпрос на Sky Sports относно бъдещето на Ван Перси и призна, че той и съотборниците му не знаят какъв ще бъде резултата от преговорите.

„Аз не знам, а и останалите играчи не знаят какво ще се случи. Просто трябва да изчакаме и да видим как ще се развият събитията", призна Рамзи.

Според някои доклади, Ван Перси най-вероятно ще бъде продаден, което означава, че допълнителна тежест ще падне върху плещите на Лукаш Подолски и Оливие Жиру - играчи, с които Арсенал подписа това лято.

„Те са големи попълнения за отбора. Всички се надяваме да дадат своя принос за Арсенал и вярваме, че ще имат един голям сезон", каза още уелският национал.

 

85