Манчини получава 43 милиона евро като треньор на Русия?


Н. Гавазов

Пристигнаха и подробности относно договора, който бившият президент на Руския Футболен Съюз Сергей Фурсенко е подписал с италианския мениджър на Сити Роберто Манчини. Както FUTBOL TV съобщи по-рано, двете страни са сключили контракт още по време на Евро 2012, според който италианецът трябва да поеме националния отбор на Русия.

Срокът на договора е за шест години и включва подготовката на „сборная" за Мондиал 2018, който ще се състои в Русия. По условията на съглашението Манчини ще получава по 7,2 милиона евро на година или малко над 43 милиона за целия период на работата си, а в случай на предсрочно разваляне на сделката с РФС, италианецът ще бъде компенсиран с 20 милиона евро.

Тази новина не е потвърдена официално и FUTBOL TV се доверява изключително и само на своя колега в руската столица, чиято информация е получена от източник в министерството на спорта на Русия, поради което оставяме на читателите сами да преценят за нейната достоверност.

Както е известно, преди четири дни медиите на Острова съобщиха, че Манчини става най-скъпо заплатеният мениджър във Висшата лига на Англия, след като босовете на Сити са му предложили нов четиригодишен договор. Тази информация също не получи официално потвърждение, както и по-нататъшно развитие.

 

84