Бъдещето на Ван Перси ще се изясни след среща с Венгер


Н. Гавазов

През тази седмица се очаква мениджъра на Арсенал Арсен Венгер да проведе разговор с нападателя Робин ван Перси, в хода на който да се опита да убеди холандския национал да остане на „Емирейтс", твърди Daily Mail. Според изданието, към момента Ван Перси се намира в отпуска, но в следващите няколко дни той ще се срещне с треньора по повод своето бъдеще.

Венгер смята, че разговорите с капитана трябва да се проведат на четири очи, без присъствието на съветниците на футболиста. Както е известно, преди началото на Евро 2012 Ван Перси отклони предложението на „артилеристите" за нов тригодишен договор със заплата от 130 000 паунда на седмица и бонуси от 5 милиона.

Ситуацията с бъдещето на Ван Перси е добра дошла за Ювентус, който ще се опита да се възползва от неяснотата в преговорите между играча и неговия клуб и според източници от Торино, ръководството на „бианконерите" е готово да увеличи своето първоначално предложение до 12 милиона паунда.

Тази малка сума за най-добрия голмайстор на Висшата лига на Англия може да се обясни с това, че италианците не желаят да влагат много пари във футболист, който през август ще стане на 29 години и освен това се намира в последната година на своя договор.

 

84