Венгер: Серия А не е достатъчно добра за Ван Перси


Н. Гавазов

Арсен Венгер потвърди, че Робин ван Перси ще остане в Арсенал и френският специалист не вижда причина, поради която нападателят би искал да се присъедини към Ювентус. Както е известно, голмайсторът на Висшата лига на Англия за миналия сезон има само 12 месеца до края на договора си и Венгер се надяваше въпросът с бъдещето на своя капитан да бъде решен преди началото на Евро 2012.

Това не се случи, което от своя страна породи спекулации от всякакво естество, включително и такива, които изпращаха нападателя в италианския шампион Ювентус, а други в победителя във Висшата лига на Англия Манчестър Сити. Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона също са почитатели на холандския национал, но всички слухове сочат, че „бианконерите" имат най-силен интерес и шансове да получат Ван Перси.

„Той ще остане в Арсенал. Няма никакви причини, поради които играч от топ-ниво, истински шампион да премине в Серия А. Тук нещата опират в престижа на шампионата, равнището на мачовете и финансови съображения. Ако той отиде в Италия, аз ще ви купя шоколад", заяви Венгер за La Repubblica.

 

113