Джуру: Предан съм на Арсенал


Н. Гавазов

Централният защитник на Арсенал Йохан Джуру опроверга слуховете за това, че възнамерява да си тръгне от „Емирейтс" и вече си търси нов клуб. Бранителят се намира в системата на лондонския клуб от 2002 година. Своето футболно обучение той завърши в академията на „артилеристите" и след две години дебютира за основния състав.

За всичкото това време обаче Джуру така и не успя да стане играч от стартовия състав. Съвсем неотдавна се появиха слухове за това, че 25-годишният швейцарец желае да продължи кариерата си в Испания или Италия, където според информациите Наполи се интересува от услугите на защитника. В същото време селекционерът на Швейцария Отмар Хитцфелд наля допълнително масло в огъня, призовавайки Йохан да напусне Арсенал.

Вчера обаче Джуру опроверга всички спекулации около бъдещето си, заявявайки че винаги ще остане предан на сегашния си клуб.

„Преди всичко искам да опровергая всички информации в пресата за евентуален мой трансфер. Това не е истина. Аз се намирам в Арсенал вече десет години и винаги съм бил предан на този клуб", написа Джуру на страницата си в Twitter.

 

70