Калу е готов да разгледа предложение от Ливърпул


Н. Гавазов

Агентът на нападателя Саломон Калу потвърди, че неговият клиент е готов да разгледа евентуално предложение от Ливърпул. Както е известно, след победата на Челси във финала на Шампионската лига националът на Кот д'Ивоар получи статут на свободен агент след като отказа да продължи договора си с „аристократите".

До този момент главен претендент за подписа на Калу се смяташе Шалке 04, но сериозна конкуренция на представителя на немската Бундеслига се появи в лицето на Ливърпул, чието ръководство вече се е свързало с агента на Калу.

„Ние водим преговори със заинтересованите страни и в такива моменти аз трябва внимателно да подбирам думите си. Ливърпул е свободен да говори каквото си иска за себе си, Шалке 04 също. Това е нормално", заяви Роджър Линс в интервю за Liverpool Echo.

„Разбира се, Ливърпул е голям клуб от гледна точка на феновете си и своята история. Приятно е да чуем, че такъв голям отбор се интересува от Саломон. Но на този етап трябва да внимаваме с изявленията", каза още агентът.

 

72