ВВС: Роджърс подписа с Ливърпул за 3 години


Н. Гавазов

Мениджърът на Суонзи Сити Брендън Роджърс трябва официално да поеме кормилото на Ливърпул в следващите 24 часа, съобщи новината ВВС. Според информацията, двата клуба са се разбрали за размера на компенсацията, която ще е между 4 и 5 милиона паунда, a Роджърс се е съгласил на 3-годишна сделка.

Наставникът на Уигън Роберто Мартинес също се намираше в надпреварата, но по всичко изглежда, че ръководството на мърсисайдци се е обърнало към Роджърс.

Ливърпул уволни Кени Далглиш на 16 май, след като „червените" завършиха на осмо място в класирането на Висшата лига, на 17 точки от местата, осигуряващи участие в Шампионска лига.

В същото време под ръководството на Роджърс Суонзи проведе един впечатляващ дебютен сезон в елита, включително и победата с 1:0 над Ливърпул в последния ден от кампанията.

Мениджърският пост на „Анфийлд" бе свързван не само с Мартинес и Роджърс, но и с Андре Вилаш-Боаш, Фабио Капело и Франк де Бур. Сега се оказва, че наставника на Суонзи винаги е бил предпочитания кандидат.

Роджърс започва треньорската си кариера през 2008 година в Уотфорд. През юли 2010 година поема уелският тим, с който печели промоция през май 2011 година.

 

92