Изборът на нов мениджър на Ливърпул се отлага за петък


Н. Гавазов

Търсенето на нов мениджър на Ливърпул се удължава до петък, съобщава Sky Sport. Наставникът на Уигън Роберто Мартинес се намираше на челни позиции в списъка на кандидатите, но само за една вечер фаворит за поста стана Брендън Роджърс, който е начело на Суонзи Сити.

Според източници на Sky Sports, двамата са основните претенденти за поста в един двуседмичен процес на търсене на нов мениджър, който би трябвало да завърши в кря на тази седмица.

Мартинес и Роджърс се завърнаха във Великобритания след пътуване през Атлантическия океан, но само първия разговаря със собственика на мърсисайдци Джон Хенри, прекъсвайки почивката си в Барбадос, за да лети до Маями за кратки разговори.

Относно Роджърс, в Суонзи буквално са в стрес от ситуацията, тъй като това е второ предложение към техния мениджър, който вече започна изграждането на отбора за новия сезон, привличайки Гулфи Сигурдсон от Хофенхайм и проявявайки интерес към Джовани Дос Сантос от Тотнъм. Засега от уелския клуб отказват да изразят официалната си позиция и се ограничиха до това да заявят, че Роджърс укрепва тима за следващата му кампания във Висшата лига на Англия.

 

87