Goal.com: Азар се подигра със Сити и Юнайтед


Н. Гавазов

Белгийската суперзвезда на Лил Еден Азар се подигра с шампиона на Висшата лига на Англия Манчестър Сити и техните съперници от Манчестър Юнайтед, предпочитайки да се присъедини към клуба от „Стамфорд Бридж", съобщи авторитетният сайт за футболни новини Goal.com.

Според медията, Азар е договорил личните си условия със „сините" и вероятно ще подпише с европейския клубен шампион тази седмица. Юнайтед и Сити също са получили разрешение да преговарят с Еден, но 21-годишният е решил да избере Челси, слагайки по този начин на трансферната сага.

„Всичко свърши. Азар направи своя избор и от следващия сезон ще играе за Челси", цитира Goal.com. свой източник.

Според изданието, изборът на белгиеца е паднал върху Челси, защото лондончани могат да посрещнат финансовите изисквания на Азар и агента му. Освен това "аристократите" могат да му предложат място в титулярния състав.

Тази новина засега не намира официално потвърждение от никоя страна. В последното си интервю от събота вечер белгиецът заяви, че ще избере този клуб, който му гарантира игрово време и позицията, на която той харесва да се изявява. Футболистът подчерта също така, че всичко, което се пише в медиите са измислици и обеща да разкрие името на новия си клуб след приятелския мач с Англия този уикенд.

 

106