Майк Дийн призна: Трябваше да изгоня Тевес


Н. Гавазов

Реферът Майк Дийн разкри, че той е щял да изгони Карлос Тевес, ако е разполагал с цялостен оглед на инцидента между нападателя на Манчестър Сити и полузащитника на КПР Джоуи Бартън, в последния кръг от сезона във Висшата лига. Както е известно, капитанът на лондончани бе дисквалифициран за 12 мача за изгонването си и бурната си реакция на „Етихад" на 13 май, когато Сити победи с 3:2 КПР, за да спечели първата си титла от 44 години насам.

Малко по-късно Футболната асоциация публикува пълен доклад на независимата регулаторна комисия относно случа, от който става ясно, че Бартън получава наказание от четири мача за втория си червен картон през сезона, а за удара си срещу Серхио Агуеро е наказан допълнително с пет срещи. Останалото наказание от три двубоя е заради опита му да удари с глава Венсан Компани.

На телевизионните екрани обаче се вижда, как Карлос Тевес на няколко пъти провокира Бартън, включително и непосредствено преди инцидента аржентинеца удря капитана на КПР, който веднага след това избухва.

Дийн, чрез специална видео връзка, заяви пред регулаторната комисия, че нарушението и провокациите на Тевес са били за червен картон, но той не ги е видял, нито е получил сигнал от някой от помощниците си. Това бе потвърдено от председателя на комисията.

„Г-н Дийн бе разпитан за инцидента и потвърди, че нито той, нито някой от помощниците му е видял предполагаемия инцидент, в който е замесен г-н Тевес. От видеото ясно се вижда, че г-н Бартън се опитва да обясни на г-н Дийн какво се е случило и ние приемаме, че г-н Бартън е засегнат от действията на г-н Тевес. Г-н Дийн вече потвърди, че ако инцидента е бил видян от длъжностните лица, както се вижда от клипа, предоставен ни от г-н Бартън, г-н Тевес щеше да получи автоматично червен картон", се казва в изявление на комисията.

 

90