Барнс: Феновете на Ливърпул трябва да бъдат по-търпеливи


Н. Гавазов

Легендата на Ливърпул Джон Барнс призова феновете на „червените" да бъдат малко по-търпеливи относно търсенето на нов мениджър на тима. Както е известно, собствениците на клуба уволниха Кени Далглиш заради лошите резултати на отбора във Висшата лига на Англия, а опитите да бъдат привлечени добри специалисти на овакантения от шотландеца пост засега удрят на камък.

Сега клубните босове са изправени пред предизвикателството публично да обяснят стратегията си, след като най-голямата организация на феновете на Ливърпул „Духът на Шенкли", която ръководеше протестите срещу Том Хикс и Джордж Джилет е изпратила писмо до основния собственик Джон Хенри и председателя Том Уорнър, в което се казва, че хаосът отново се възцарява на „Анфийлд".

„Уволнението на Далглиш е истински шок, защото всички очаквахме, че Кени ще остане тук задълго, независимо от това, как се представя отбора в краткосрочен план. Но явно собствениците са решили друго. Хората винаги говорят за дългосрочни планове, но сега не ни остава нищо друго, освен да вярваме в това решение, независимо дали е зле или добре. Ако ръководството на клуба вярва и следва една нова философия, те трябва да я поддържат до край. Две, три или дори четири години. Тогава ние трябва да ги оставим да си изпълнят плана", заяви Барнс за ВВС.

 

80