Президентът на Ливърпул: Трябваше да променим нещо


Н. Гавазов

Президентът на Ливърпул Том Уърнър заяви, че е взел трудно решение за премахването на един човек, който има безспорен авторитет на „Анфийлд" след подвизите му като играч и мениджър на „мърсисайдци". Босът призна също така, че ефектът от пристигането на 61-годишния специалист е бил огромен и е поставил нещата не необходимото ниво след катастрофалните шест месеца от управлението на Рой Ходжсън. Уърнър обаче призна, че промяната е била необходима.

"Кени дойде в клуба по наше искане, по време, когато Ливърпул наистина имаше нужда от него.Той не искаше да бъде мениджър, той беше помолен да вземе тази роля. Това беше така, защото знаеше, че се нуждаехме от него. Той направи повече от всеки друг за това отборът да се стабилизира в последната година и половина. Сега ние отново гледаме напред. Дължим му много голяма благодарност. Въпреки това резултатите във Висшата лига бяха разочароващи и ние вярваме, че трябва да направим тази промяна, за да градим върху прогреса, постигнат до момента", заяви Върнър.

Собственикът Джон Хенри също отправи думи на възхвала към шотландеца.

„Кени винаги ще бъде повече от мениджър, който е печелил английския шампионат, повече от звезден футболист, който е ставал шампион с нашия клуб. Той в много отношения е сърцето и душата на този клуб. Той олицетворява всичко хубаво, което е футболен клуб Ливърпул. Винаги е поставял на първо място клуба и привържениците пред своите нужди. Кени винаги ще остане част от семейството на "Анфийлд". Нашата работа е да намерим и наемем правилния човек, който да отведе клуба напред и да гради върху здравите основи, които бяха поставени в последните 18 месеца", заяви Джон Хенри.

 

79