Сити вади 50 милиона за Ван Перси и Азар


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Робин ван Перси и полузащитникът на Лил Еден Азар могат да продължат кариерата си в Манчестър Сити, информира La Gazzetta dello Sport. Както е известно, белгийският национал ще напусне френския шампион след края на сезона, а неотдавна заяви, че ще играе в Манчестър, без да уточни за кой клуб става дума.

Що се отнася до Ван Перси, холандецът днес ще се срещне с ръководството на клуба и своя мениджър, за да чуе предложението за нов договор, тъй като сегашния изтича през лятото на 2013 година.

Очакванията са „гражданите да предложат за голмайстора на Висшата лига 25 милиона паунда. Ако холандеца се съгласи на трансфер в Манчестър Сити, той ще получава на седмица по 250 000 паунда или 13 милиона на година, което сериозно се разминава с това, което Венгер се готви да предложи на капитана си - седмична заплата от 130 000 паунда или 7 милиона годишно.

Относно Азар, новият шампион на Англия смята да направи всичко възможно за да преодолее конкуренцията в лицето на Манчестър Юнайтед и ще предложи за най-добрия играч на Лига 1 за сезон 2011/12 25 милиона паунда, което значително надминава готвената оферта от страна на „червените дяволи" за белгиеца.

La Gazzetta dello Sport информира също така, че като алтернативни варианти за подсилване на нападателната линия на Сити, ръководството на „Сити" разглежда Едисон Кавани и Езекиел Лавеци от Наполи.

 

73