Марадона: Изпаднах в екстаз от победата на Сити


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Ал Васл Диего Марадона, чийто зет Серхио Агуеро защитава цветовете на Манчестър Сити, разказа за своята реакция при новината за победата на „гражданите" в шампионата на Висшата лига на Англия. Както е известно, пет минути преди последния съдийски сигнал на срещата против КПР, по всичко изглеждаше, че Манчестър Юнайтед ще защити титлата си от миналата година. Попаденията на Джеко и Агуеро в допълнителното време на мача обаче промениха картината и в крайна сметка Сити триумфира за първи път от 1968 година.

"Узнавайки за резултата в момент, в който КПР водеше с 2:1 бях много огорчен. След това в съблекалнята, след тренировка, чух какво се е случило на Сити - КПР и изпаднах в истински екстаз. Бях толкова щастлив, бях усмихнат до уши и се насладих на новината с цялото си сърце", заяви Марадона за Sport 360.

"Цялото ми семейство е много щастливо. Вече говорих със Серхио, дъщеря ми Джанина I с моя внук Бен. Поздравих ги за успеха и заедно се насладихме на този велик момент. Агуеро отново доказа, че е нападател от най-висока световна класа. Само един истински шампион може да вкара гол в 94-та минута, който да донесе титлата на отбора му. Този триумф доказва, че Манчестър Сити е страхотен клуб, особено след като се справи със съперник като Манчестър Юнайтед", завършва наставникът на Ал Васл.

 

67