Манчини: Никога преди не съм виждал подобно нещо


Н. Гавазов

Наставникът на Манчестър Сити Роберто Манчини след победата над Куинс Парк Рейнджърс с 3:2, която донесе титлата за „гражданите" призна, че в 90-та минута не е вярвал в успеха на своите възпитаници. Както е известно, „сините" трябваше да изтърпят един ужасен неделен следобед, когато Джибрил Сисе и Джейми Маки заличиха гола на Пабло Сабалета.

Попадението на един Джеко във втората минута на допълнителното време даде надежда за „гражданите", преди Серхио Агуеро да вкара победния гол, с който Сити стана шампион за първи път от 1968 година.

„Беше невероятен мач. Момчетата заслужаваха победата. Спечелиха по невероятен начин. Аз никога преди не съм виждал подобно нещо. Ние не заслужавахме да загубим, имахме много повече шансове и заслужавахме да спечелим мача и шампионата. Това е фантастично за клуба и феновете след 44 години. Това беше един луд сезон и луда последна минута", заяви Манчини за ВВС.

„Пет минути преди края аз не вярвах, че ще победим, въпреки че заслужавахме да спечелим титлата, защото бяхме на върха в продължение на 20 кръга. За нас беше много важно да победим, Сити може да има голямо бъдеще", каза още италианецът.

 

70