Манчини се опитва да свали напрежението преди мача с КПР


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини омаловажи опитите за създаване на напрежение преди срещата с Куинс Парк Рейнджърс този уикенд. Предшественикът на италианския специалист Марк Хюз се завръща на „Етихад Стейдиъм" в неделя, в мач от последния кръг на Висшата лига на Англия, който ще има тежки последици за върха и дъното в Премиършип.

Евентуална победа на „гражданите" ще им осигури първа титла от 44 години насам, но домакините ще трябва да сторят това срещу КПР, който от своя страна ще трябва да избегне поражението, за да бъде сигурен, че няма да изпадне.

Като се има предвид начина, по който Хюз си замина от Сити през 2009 година, Марк има двоен стимул отборът му да успее. Манчини, чиито треньорски стил беше критикуван от Хюз в миналото, обаче смята, че футболните въпроси са тези, които са от значение в предстоящият двубой.

„В неделя е мачът Манчестър Сити - Кунс Парк Рейнджърс и нищо друго няма значение. За мен те са отбор, който не заслужава да остане на дъното и те правят всичко възможно, за да се задържат във Висшата лига на Англия. Поради тази причина мисля, че ще бъде един труден двубой. Това няма да бъде двубой между Манчини и Хюз или Хюз и Манчини, а ще бъде Сити срещу КПР. Единият отбор ще играе за титлата, а другият ще се бори да не изпадне", заяви италианският специалист за Sky Sports.

 

78