Реднап: Историята с Бейл и Барселона е силно преувеличена


Н. Гавазов

Хари Реднап отхвърли информациите, че Тотнъм се е разбрал с Барселона за продажбата на крилото Гарет Бейл, съобщи Sky Sports. Както е известно, испанският Магса съобщи тази сутрин, че „шпорите" са санкционирали трансфера на уелсеца в настоящия европейски шампион, за сумата 40 милиона евро.

Неотдавна Дани Алвеш заяви, че Бейл е добре дошъл на „Камп Ноу" и това допълнително подсили слуховете за евентуална раздяла на крилото с „шпорите".

Реднап обаче заяви на днешната си среща с медиите, че 22-годишният футболист няма да напусне „Уайт Харт Лейн" това лято.

„Аз не знам нищо за историята, свързваща Бейл с Барселона. Не мисля, че там има и най-малка частица истина", заяви Реднап.

Шансовете на Тотнъм да задържи Гарет Бейл в състава си обаче може рязко да намалеят, ако тимът не успее да се класира за участие в Шампионската лига догодина. Лондончани в момента заемат четвърто място във Висшата лига, но дори да завършат сезона там, те ще пропуснат най-престижния клубен турнир в Европа, ако Челси победи Байерн Мюнхен във финала на тазгодишното състезание следващата седмица.

Но Хари Реднап, който устоя на напора на Челси да привлече Лука Модрич миналото лято, настоя, че нищо няма да свърши, ако тимът не се класира.

"Тази идея е доста преувеличена. Когато Гарет дойде в Тотнъм, не бяхме в Шампионската лига, когато Модрич дойде, също не участвахме в този турнир. Той дойде тук, защото това е добър клуб и защото има шанс да играе във Висшата английска лига. Искате да ми кажете, че никой не би подписал с Челси, ако те не спечелят Шампионска лига и не играят в турнира следващия сезон? Разбира се, че играчите пак ще отиват в Челси. Те ще подписват и с Ливърпул, защото това е велик клуб и също така ще идват в Тотнъм, защото е велик клуб", каза още 65-годишният наставник на „шпорите".

 

81