Победа над Юнайтед може да донесе на Съндърланд три милиона паунда


Н. Гавазов

Разговорите за това, че Съндърланд в предстоящият мач от Висшата лига на Англия срещу Манчестър Юнайтед е лишен от мотивация не са съвсем верни, защото става дума за спечелване на сума от 3 милиона паунда. Както е известно, за всяко място в таблицата за класиране ръководството на Премиършип изплаща на своите участници 757 000 паунда.

Съндърланд в момента се намира на 11-то място, но в случай на победа може да се изкачи на 10-та позиция, а при евентуална загуба да се смъкне на 14-то място.

При идеално развитие на нещата и в случай на победа над Юнайтед, „черните котки" ще поучат общо 8.32 милиона паунда, а за 14-та си позиция едва 5.3 милиона в британска валута. По този начин, Съндърланд има защо да се сражава в последния кръг от сезона, още повече, че това е последният мач на тима пред собствена публика.

„Предстои да се разиграят важни точки и ние искаме да завършим сезона възможно най-високо. Уверен съм, че правилно ще се настроим за този мач. За Юнайтед това ще бъде много важна игра, но цената е 3 точки, а това значи, че те са важни и за нас", заяви капитанът на „черните котки" Лий Катърмоул.

 

72