Сър Алекс: Изобщо не разтревожихме вратаря на Сити


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна справедливостта в резултата от срещата с Манчестър Сити в рамките на 36-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, с гол на Венсан Компани в края на първото полувреме „гражданите" победиха своя конкурент с 1:0 и се изкачиха на първото място в класирането.

„Ние изобщо не разтревожихме вратаря на Сити. Започнахме мача силно, доминирахме през първите 15 минути, но в останалото време забавихме темпото и чакахме почивката, а след това съвсем не навреме допуснахме гол. Ако ти допуснеш гол от статично положение, то можеш да виниш само и единствено себе си. Е, ние го направихме в неподходящото време", заяви Сър Алекс за ВВС.

„Не мога да се жалвам от несправедливостта в резултата. „Гражданите" действаха много остро на контраатаки. Лошо е за нас и сега инициативата е в ръцете на Манчестър Сити. На тях име нужно да постигнат едва две победи и ще станат шампиони - толкова е просто", сподели шотландският специалист.

„Манчини не остави на мира главния съдия и четвъртия през цялото време. Той цяла седмица се оплаква от арбитрите и изказа какви ли не претенции по повод съдийството, но сега аз мисля, че няма от какво да се жалва", каза още Сър Алекс.

 

118