Сити взе дербито на Манчестър и вече е първи (видео)


В. Мухарски

Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Манчестър Юнайтед в голямото дерби на шампионата. Първото по-сериозно положение бе в 10-ата минута, когато Нани пробва късмета си, но не успя да преодолее Джо Харт. По-късно домакините бяха близо до откриването на резултата. Тевес свали с глава към нахлуващия Агуеро, който веднага стреля мощно, но прати топката над вратата.

В 35-ата минута Сабалета пусна към Агуеро, който опита удар, който бе блокиран и прети топката покрай вратата. "Гражданите" все пак нанесеха удара си, като това стана в добавеното време на първата част. След центриране от корнер, Венсан Компани надскочи Смолинг в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата на Давид де Хеа - 1:0 за Манчестър Сити.

В 72-ата минута Яя Туре напредна сам и стреля някъде от дъгата на наказателното поле, но прати топката доста встрани от целта. В последните минути стражът на Юнайтед спаси своя тим от втори гол, но в крайна сметка Сити се поздравиха с победата. След този мач Сити излезе на първо място, въпреки че има равен брой точки с Юнайтед - 83.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



104