Кьолн потвърди трансфера на Подолски в Арсенал


Н. Гавазов

Нападателят на Кьолн Лукаш Подолски ще се присъедини към Арсенал за началото на следващия сезон, съобщи новината официалният сайт на немския клуб. 26-годишният футболист, който има 95 мача за националния отбор на Германия ще се премести на „Емирейтс" за неразкрита сума, след като двата клуба и футболистът постигнаха споразумение по сделката.

"Трансферът в Арсенал ми дава възможност да играя на най-високо международно ниво в един от топ-клубовете на Европа. Решението бе трудно, тъй като Кьолн и феновете са много специални за мен. Винаги ще ги нося в сърцето си", заяви Подолски за www.fc-koeln.de.

Роденият в Полша нападател, който има една година от договора си с „козлите", отбеляза 18 гола за своя отбор, който се бори да запази елитния си статут през настоящия сезон.

Председателят на Кьолн Клаус Хорстман призна, че е тъжно да видиш толкова популярна и влиятелна фигура да напуска клуба.

"Лукаш Подолски е играч от световна класа и има много специална връзка с феновете на Кьолн и в града. Ние сме горди от представянето му с отбора. От ранните си дни с младежкия отбор, чрез първия официален мач за нашия професионален тим, той е високо признат национал на Германия. Бяхме готови да му предложим каквото пожелае за да остане при нас. Той обаче прецени, че иска да играе в голям отбор и избра Арсенал. Не съжаляваме за трансфера. Приходите ще ни позволят да инвестираме в трансфери, а част от парите ще отидат за школата ни. Благодарим на Лукас за великите моменти, които ни достави с играта си за отбора", заяви Хорстман.

 

79