Венгер: Прекалено много разчитаме на Ван Перси


Н. Гавазов

Арсен Венгер призна, че Арсенал е разчитал прекалено много на Робин ван Перси през този сезон. Френският специалист допълни също така, че той може да направи много малко в оставащите два кръга на първенството във Висшата лига.

„Той трябва да ни избута до финалната линия. Има два мача, за да постигнем целта си. Признавам, че прекалено много разчитахме на него, но е много трудно да променя каквото и да е преди края на сезона", цитира Sky Sports думите на Венгер.

Ван Перси, който миналата седмица бе определен за Играч на годината отбеляза 28-я си гол във Висшата лига за равенството срещу Стоук Сити, което засега оставя „артилеристите" на трето място в класирането на четири точки от Тотнъм и Нюкасъл.

„Ще видим колко е важна тази точка в края на сезона. Знаех, че Нюкасъл губи и за мен беше важно да не претърпим поражение срещу Стоук. Играхме добре в защита. През първото полувреме имахме положения за гол, но след почивката не създадохме достатъчно моменти. Не знам дали защото Стоук се защитаваше или ние бяхме изморени. Но точката, която спечелихме е ценна", каза още френският специалист.

 

85