Сър Алекс: Рууни и Уелбек са като Коул и Йорк


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън приветства партньорството между нападателите на отбора Дани Уелбек и Уейн Рууни и заяви, че то може да прерасне в много силна и сполучлива връзка, подобно на взаимодействието между Йорк Коул. В момента шампионите се намират в Южен Уелс, където шотландският специалист скри тима си от напрежението преди градското дерби утре вечер на „Етихад".

„Миналата седмица ние видяхме нещо особено!", цитира Sky Sports думите на Сър Алекс. Аз помня всичките тези разговори за невероятната връзка между Коул и Йорк и сега виждам нещо подобно. Дани се движеше просто фантастично! Той отново е здрав и получи шанс да играе много игри и виждам, че постигна забележителен прогрес", каза още наставникът на шампионите.

„Уейн сега е на 26, а Дани на 21. В течение на времето те ще стават все по-добри и по-добри. Всички се надявам, че точно това ще се случи", допълни Сър Алекс.

70-годишният мениджър не един път е говорил, че в съвременния футбол играчите са много надценени и е много трудно да се намери футболист, чиято цена да съответства на таланта му, но запалянковците продължават да мислят, че собствениците на клуба семейство Глейзър не са в състояние да заделят значителни суми за трансфери. Но Сър Алекс смята, че клубът и в бъдеще ще провежда политика на възпитаване на звезди, а не на покупки на готови играчи в стил Манчестър Сити.

„Трудно е да изменим политиката на клуба. След периода на тоталната доминация при нас настъпи преходен период. Ние се опитахме да си върнем лидерските позиции, закупувайки Рууни и Роналдо, а също така включихме в първия отбор няколко възпитаника. Схемата заработи. Мисля, че в бъдеще ще продължаваме да се придържаме към тази политика", убеден е наставникът на Юнайтед.

 

69