Сър Алекс: Жалко, че един от двата манчестърски тима няма да бъде шампион


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че ще изпита огромно чувство на съжаление от това, че един двата манчестърски отбора няма да спечели титлата във Висшата лига през този сезон. Както е известно, в един момент Сити имаха предимство от пет точки и по всичко изглеждаше, че „гражданите" ще победят в Премиършип за първи път от 1968 година насам, но само след три седмици Юнайтед пък имаше предимство от осем точки.

Двата тима ще се срещнат на „Етихад Стейдиъм" в понеделник в мач, който почти ще реши спора за титлата. Предимството на шампионите е, че те ще бъдат доволни и на точка, докато домакините ги устройва единствено победата - нещо, напълно вероятно да се случи, след като по-рано през есента „гражданите" отнесоха съперника си с 6:1 на „Олд Трафорд".

„Ако някой загуби, той ще размишлява над това, какво е можело да се случи и къде е допуснал грешка. Точките, които всеки един от двата тима спечели биха гарантирали титлата, но това сега няма да се случи и някой няма да бъде шампион. Не може да избегнем тази ситуация, което е жалко. Това ще донесе много болка на феновете", заяви Сър Алекс в специално интервю за Magic 1152.

Както е известно, в момента Юнайтед се намира в Южен Уелс, където пристигна снощи. Шотландският специалист прави всичко възможно да скрие отбора си от медиите, забранявайки даването на интервюта, но също така Сър Алекс желае да отпусне напрежението около тима. Днес следобеда програмата включва игра на голф, а утре след тренировката и посещение на историческата област Гламорган, съобщава пратеникът на Magic 1152.

Юнайтед ще се завърне в Манчестър няколко часа преди дербито и по такъв начин ще бъдат избегнати всякакви контакти с медиите.

 

83