Сър Алекс: Само мазохист може да се наслади на напрежението преди дербито


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се пошегува, че „човек трябва да бъде мазохист", за да се наслади на напрежението преди дербито на Манчестър в понеделник. Както е известно, градските съперници ще излязат един срещу друг в мач от 36-я кръг на Висшата лига на Англия. Срещата на „Етихад" ще бъде решаваща за титлата, защото „червените дяволи" са на три точки от „гражданите" и евентуална победа на домакините ще изкачи хората на Роберто Манчини на първото място в класирането.

„Трябва да си доказан мазохист, за да се насладиш на това. Но ние го очакваме с нетърпение и играчите ще бъдат напълно подготвени за него", пошегува се Сър Алекс.

След победата над Уулвс миналия уикенд и скъсяване на дистанцията от лидера, Манчини заяви, че Юнайтед продължава да бъде фаворит за титлата. Сър Фъргюсън смята, че това е психологически ход от страна на италианския специалист,

„Може би той се опитва да притисне собствените си играчи. Но това няма да ни повлияе по никакъв начин на нашия подход и отношение към играта. Ние знаем каква е ситуацията. Ние сме тук. Наистина, намираме се в по-добра позиция от Сити и може да разчитаме на два резултата, докато тях ги устройва само победата", каза още шотландският специалист.

Сър Алекс съобщи също така, че в навечерието на двубоя няма нови контузени футболисти и допълни, че възпитаниците му трябва да приемат факта, че тенденцията е Сити да бъде един от големите съперници на Юнайтед в преследването на целите на „червените дяволи".

„Ние трябва да свикнем да играем с Манчестър Сити във важните мачове. Те не са на изчезване и това означава, че с тях ни предстоят тежки двубои. Ако искаме да си оспорваме постоянно титлата, мисля, че мачовете ни с тях ще станат същите, както тези с Ливърпул. Може би не толкова емоционални, но също така много важни. Но всичко има някакво значение в определено време. Ливърпул е нашият пряк противник, а Манчестър Сити също са против нас, за да печелят титли. А това също е наша цел и те са отбори, които се опитват да ни попречат да я изпълним", завърши Сър Алекс.

 

89