ФА се смили над Балотели


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия (ФА) съобщи, че срещу нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели няма да бъдат повдигнати обвинения заради грубата игра на италианеца срещу Алекс Сонг от Арсенал в последният мач между двата отбора на „Емирейтс". От ръководният орган заявиха, че те не могат да предприемат подобни действия, защото инцидентът, при който Марио се опита да счупи крака на своя противник е бил наблюдаван поне от един от четиримата съдии на „Емирейтс".

„Когато най-малко едно от длъжностните лица е видял инцидента, не се предприемат ретроспективни действия, независимо от това, дали те са видели в пълна степен нарушението", уточниха от ФА.

Както е известно, Марио беше заплашен от наказание от девет мача: шест заради третия си червен картон от началото на сезона и три заради грубата игра срещу играча на Арсенал.В крайна сметка Балотели ще бъде наказан да не участва в следващите 3 срещи на „гражданите", като към автоматичната санкция от 1 мач за изгонване чрез втори жълт картон се добавят още 2 двубоя заради предишното отстраняване на играча срещу Ливърпул и наказанието му за нарушението срещу Скот Паркър от Тотнъм.

3-те мача наказание означават, че нападателят ще е на линия за градското дерби с Манчестър Юнайтед на 30 април и само от Роберто Манчини зависи дали играчът ще получи втори шанс.

 

104