Агер: Ливърпул не е достатъчно добър


Н. Гавазов

Централният защитник на Ливърпул Даниел Агер смята, че причината за неуспехите на клуба във Висшата лига на Англия се крият не в „увлечението" по турнирите за Купата на Англия и на Лигата, а в нещо съвсем друго. До миналия уикенд за плещите на „червените" имаше пет загуби в последните шест мача, а черната полоса продължи в събота с домакинското равенство срещу Астън Вила.

В последно време възпитаниците на Кени Далглиш често са обвинявани, че жертват шампионата заради представянето си в другите турнири, но Агер, който се появи на терена срещу бирмингамци за първи път след контузията на ребрата смята, че проблемът е другаде.

„Аз не мисля, че в нашите глави са пълни с мисълта за предстоящие полуфинал в Купата на Англия. Когато играеш за такъв голям клуб няма никакво значение какъв е трофея - трябва винаги да се сражаваш. Длъжни сме да побеждаваме на „Анфийлд". Така и не успяхме да вкарахме победно попадение срещу Вила. Може би защото не сме достатъчно добри", заяви Агер за Sky Sports.

„Имахме доста добри възможности, особено в края на мача. Но не успяхме да вкараме победно попадение, такива са фактите. Причините са много - не играем толкова добре и не работим в правилната посока, но се опитваме да дадем всичко от себе си и се надявам, че съвсем скоро нещата могат да се обърнат в наша полза, каза още бранителят на Ливърпул.

 

87