Манчини е готов да се раздели с Балотели


Н. Гавазов

След загубата от Арсенал мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини зави, че неговото търпение по отношение на Марио Балотели окончателно се е изпарило. Загубата на „Емирейтс" с 0:1 остави „гражданите" на осем точки от лидера в класирането на Висшата лига Манчестър Юнайтед и завършването на сезона без трофеи се превръща във все по-голяма реалност за тима на Манчини.

Срещу Арсенал италианският специалист пусна в стартовия състав Балотели, който още в десетата минута беше пожален от главния съдия при опита си да счупи крака на Сонг, но все пак до края на двубоя получи втори жълт картон и остави своя тим с човек по-малко.

„Имах достатъчно търпение. Остават ни шест мача и той няма да играе в нито един от тях. Вероятно ще ми се наложи да го продам в края на сезона - сега това не мога да го направя. Но това зависи от много други причини, защото Балотели е великолепен играч. Но всеки път, когато той играе, съществува риск от изгонването му. Така беше и днес. В същото време той може да вкара във всеки един момент", заяви след мача разярения Манчини.

„Винаги съм защитавал Марио, защото той е добро момче, но ако не се промени, той ще загуби своя талант. Ако за две години съвместна работа не е разбрал нищо, аз тогава съм безсилен. Надявам се, че той ще се замисли върху поведението си. Така повече не може да продължава. Жал ми е за него", каза още наставникът на „гражданите".

 

87