Сър Алекс: Реферът нямаше друг избор


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че неговият отбор е получил неправилно правото да изпълни 11-метров наказателен удар при домакинството си на Кунс Парк Рейнджърс в рамките на 32-я кръг на Висшата лига на Англия. Но в същото време наставникът на „червените дяволи смята", че рефера просто е нямал друг избор.

Както е известно, решението на съдията да отсъди дузпа срещу гостите и изгонването на Шон Дери заради нарушението му срещу намиращия се в засада Ашли Йънг обрече на загуба на лондончани и в последствие те загубиха с 0:2.

Сър Алекс смята, че главния съдия Ли Мейсън е бил подведен от своя помощник на тъчлинията, който не е отсъдил засадата на Йънг и поради това на Мейсън не е оставало нищо друго, освен да отсъди нарушението на „последната надежда".

„Да, Ашли действително се намираше в засада. През последните няколко седмици бяха взети много подобни решения. Действията на Дери бяха достатъчни за да лишат Ашли от равновесие, а тъй като това го направи последният защитник, рефера вече нямаше друг избор", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

„Признавам си, че изгонването доведе до отпускане в редиците ни и аз не получих удоволствие от остатъка на мача. До червения картон играхме много добре. В играта ни имаше много скорост, сменяхме постоянно позициите си и правехме всичко много бързо. След изгонването ние се отпуснахме", каза още наставникът на Юнайтед.

 

67