Тери: Меси е вълшебник


Н. Гавазов

Джон Тери призна, че неговите деца обичат Лионел Меси, а лично той се възхищава на аржентинеца. Петгодишните близнаци на защитника едва ли помнят скандалният полуфинал от Шампионската лига през 2009 година между Челси и Барселона, когато „аристократите" бяха ощетени от главния съдия Йоребро, но до този момент Меси продължава да се утвърждава като един от най-добрите играчи на нашето съвремие, ако не и най-добрия.

„Моите деца го обичат. Това е приятно, защото когато завършиш кариерата си и погледнеш назад, виждаш че това момче продължава да показва феноменален футбол. И тогава може да се сравниш с най-добрите. За мен е очевидно, че Лео е станал още по-добър. Той е голям човек, предан на спорта. Има си всичко. Просто е фантастичен", сподели Тери за Sky Sports.

„Хубаво е да си кажеш един ден: „Ние направихме това, ние направихме онова". Тези думи се отнасят за победа в Шампионската лига. Това все още не сме го постигнали. Това е нашата главна цел, откакто Роман Абрамович стана собственик на клуба. Той също иска триумф в Шампионската лига", продължава защитникът на Челси.

Тери не пропусна да си припомни полуфинала с Барселона преди три години, който остана в историята с четири не отсъдени дузпи в полза на Челси.

„Това беше отдавна и вече е минало. Трябва да се движим напред. Тази година отново сме на полуфинал, което е най-радостното", каза още Тери.

 

77