Манчини започва да бие отбой


Н. Гавазов

Роберто Манчини заяви, че той ще бъде горд от своите играчи, дори ако те в крайна сметка завършват сезона зад Манчестър Юнайтед и не успеят да спечелят титлата. Както е известно, „гражданите" през цялата си кампания бяха начело в класирането на Висшата лига преди да отбележат спад в представянето си и в крайна сметка да бъдат изпреварени от „червените дяволи".

Тази седмица разликата между двата манчестърски отбора може да нарасне на осем точки в полза на тима воден от Сър Алекс, който приема борещия се за своето оцеляване КПР, докато Сити е изправен пред тежко гостуване на Арсенал.

Този факт беше отбелязан от Роберто Манчини в понеделник, като мениджърът призна, че ако това се случи, на практика титлата ще бъде отписана.

Днес италианският специалист продължи темата от началото на седмицата, признавайки че каквото и да се случи, той ще бъде горд със своите футболисти.

„Мога да кажа, че съм горд от това, което играчите ми направиха в този шампионат. Ние бяхме на върха дълго време, борихме се с Манчестър Юнайтед и смятам, че като цяло израснахме. Също така имахме 10 точки в Шампионската лига, което обикновено е достатъчно за да се класираме. Може би направихме някои грешки в Лига Европа, но смятам,ч е станахме по-добри", заяви Манчини за Sкy Sports.

"Естествено, че след седем месеца някои от играчите са изморени, но това важи и за останалите отбори. В този момент важното е да бъдем силни. Лесно е да се държим заедно, когато сме на върха. Но същото трябва да го направим и когато имаме трудни моменти", каза още италианският специалист.

 

91