Фридъл: Ще играя, докато има треньор, който да ме иска


Н. Гавазов

Вратарят на Тотнъм Брад Фридъл призна, че не мисли да сложи край на кариерата си и планира да играе футбол толкова дълго, колкото е възможно. Както е известно, през следващия месец американецът ще отбележи своята 41-годишнина. Фридъл се явява най-възрастният играч от Висшата лига на Англия, но въпреки това той демонстрира стабилност и висока класа.

Сегашният сезон се явява дебютен за Фридъл в Тотнъм. От услугите на ветерана миналото лято се отказа Астън Вила, но Брад веднага получи предложение от Хари Реднап и сега заедно с „шпорите" се сражава за място в Шампионската лига.

„Колко дълго още ще играя? До този момент, докато в света не остане треньор, на когото да съм нужен. Когато бях на 35, аз не можех да си представя, че все още ще играя до 40. Нямам никакви тайни. Правилната диета, дисциплина и упорита работа - това е залогът за моето дълголетие. Отнасям се сериозно към футбола. Старая се с всички сили за победите на футбола. Разстройвам се много, когато отборът губи или аз извършвам грешки. Но няма смисъл, ако не получаваш удоволствие от играта", заяви Фридъл в интервю за The Times.

 

93