Компани: Трябва да победим Юнайтед, независимо дали ще играем за титлата


Н. Гавазов

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани призна, че прогресът на клуба през този сезон няма да означава нищо, ако не бъде спечелена титлата във Висшата лига на Англия. След като през по-голямата част от кампанията си „гражданите" бяха начело в класирането на Премиършип, хората на Роберто Манчини се подхлъзнаха и в момента се намират на пет точки зад шампиона Манчестър Юнайтед, което поставя под съмнение шансовете за спечелване на титлата.

Вероятността Сити да завърши на второ място в класирането е голяма, което означава, че тима прогресира след третото място през миналата година и петото през 2010-та. Въпреки това, Компани смята, че спечелването на титлата е единственият начин да бъде измерен успеха на клуба.

„В крайна сметка всичко опира до това, дали ще бъде спечелена титлата. Това е единственото нещо, което искаме. За последните три години се подобрихме много и се надяваме, че може да спечелим титлата. Ако ли не, ние ще бъдем още по-добри през следващия сезон и тогава трябва да победим", заяви Компани за Sky Sports.

„Дербито си е дерби, независимо дали играем за титлата или мачът е приятелски. Ние трябва да победим в него. Но аз гледам в бъдещето и мисля, че няма да е далече денят, в който ще спечелим титлата. Гарантирам ви това", каза още белгийският национал.

 

78