Олдридж: Ливърпул стана за посмешище


Н. Гавазов

Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж смята, че мърсисайдци се намират в криза. Отборът от „Анфийлд" вдигна наскоро първия си трофей от шест години насам, след като победи Кардиф във финала за Карлинг Къп и отново ще се завърне на „Уембли" за да се изправи срещу градския си съперник Евертън в полуфинален мач от Купата на Англия.

Въпреки това, формата на тима воден от Кени Далглиш в Премиършип е повече от ужасяваща. Поражението с 0:2 от Нюкасъл е шесто в последните седем мача на отбора, а като цяло тима загуби осем от общо 12 мача от началото на календарната година. Тези резултати оставят Ливърпул на осмо място в класирането и напълно е възможно отборът да завърши сезона извън топ 10.

„не може да се измъкнеш от факта, че Ливърпул се намира в криза. Да загубиш шест от седемте си мача в Лигата е нещо, което клуба няма да толерира, никой не може да толерира това. Да спечелиш само осем точки от 36 възможни - това е формата на изпадащите. Факт е, че това е най-лошото представяне на Ливърпул от 1954 година насам. С основание се повдигат някои въпроси, на които обаче трябва да се отговори. Очите на света са насочени към Ливърпул и критиката е правилна. Ние се превърнахме в посмешище. Ние сме горди да бъдем свързани с клуб, който е направил толкова много през годините, но в момента феновете се чувстват неудобно. Те платиха невероятни суми, а не се вижда резултата. Това наистина е необяснимо", цитира Liverpool Echo думите н Олдридж.

 

92