Каут не изключи възможността да напусне Ливърпул


Н. Гавазов

Нападателят на Ливърпул Дирк Каут заяви, че през лятото ще бъде принуден да напусне клуба, ако до края на сезона не играе редовно. От началото на кампанията на мърсисайдци 31-годишният холандец взе участие в 29 мача за „червените" във всички турнири и вкара четири гола. Дирк е уверен, че пред Ливърпул има светло бъдеще, но без самия него.

„Искам да играя във всеки мач. Разстроен съм, когато това не ми се случва - например, на финала в Лигата. Лично аз смятам,ч е се намирам в добра физическа форма. Не смятам, че някога съм бил по-силен. Готов съм да играя във всеки един мач от сезона", заяви Каут за Daily Mirror.

"Остава само да убедя мениджъра си по-често да ме поставя в стартовия състав. Готов съм да остана на „Анфийлд" до края на своята кариера, но само ако съм доволен от положението си. Искам да играя повече и ако е невъзможно да го правя тук, ще се наложи да помисля за друг вариант", допълва холандецът.

„В Ливърпул имаме усещането, че сме реална сила и участваме в създаването на нещо значимо. Мисля, че през следващия сезон ще може да постигнем неща, за които по-рано говорихме, но имаме шансове да постигнем много и през сегашната си кампания", каза още Каут.

 

77