Ди Матео: Не съм заговорничил срещу Вилаш-Боаш


Н. Гавазов

Временният мениджър на Челси Роберто Ди Матео заяви, че не е правил никакви заговори срещу Андре Вилаш-Боаш. Както е известно, в началото на март „сините" се разделиха с португалския специалист, а ръководството на тима до края на сезона бе поверено на Ди Матео, който работеше като помощник на Андре.

Според думите на италианеца, той не е човекът, който е забил нож в гърба на Вилаш-Боаш. Ди Матео винаги е поддържал решенията на своя бивш началник, но от предложението да заеме неговото място е нямало как да се откаже.

„Стараех се с всички сили и Андре знае това нещо. Аз не съм строил заговори срещу него и всички решения, които вземахме ги вземахме заедно. Винаги съм действал в максимален професионализъм и преданост по отношение на персонала, отбора и запалянковците. Той е великолепен треньор и великолепен човек. Аз винаги ще го уважавам много. Но аз не се колебаех изобщо, когато ми дадоха шанс. Приех своята нова роля. Как бих отказал, когато на теб ти предлагат да оглавиш един от най-големите футболни клубове в света", заяви Ди Матео за ESPN.

 

63