Венгер: Сезонът за Мертезакер приключи


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че централният защитник Пер Мертезакер няма никакви шансове да играе в остатъка на настоящия сезон. Както е известно, 27-годишният бранител получи контузия на глезена по време на срещата от Висшата лига на Англия със Съндърланд миналия месец.

Още тогава се появиха опасения, че може би сезона за Пер е приключил, но тогава Венгер се ограничи само да каже, че немецът е извън строя за „дълъг период от време".

Днес вече отпаднаха всякакви съмнения - след като Мертезакер се завърне към тренировки, на него няма да му бъде достатъчно времето за да набере нужната форма и да играе в заключителните мачове до края на шампионата. По такъв начин, под голям въпрос е и пътуването на Пер за финалите на Евро 2012 с националния отбор на Германия.

„Предполагам, че Пер ще пропусне остатъка от сезона. Въобще, до края остават само 6 седмици и не мисля, че той ще набере нужната форма, необходима да играе. Предстоят му много тренировки за да си върне кондицията" заяви Венгер за Sky Sports.

 

78