Абрамович вади 60 милиона за Гуардиола?


Н. Гавазов

Продължават да пристигат шокиращи новини свързани с бъдещето на мениджърския пост в Челси. Както е известно, собственикът на лондончани Роман Абрамович уволни в неделя Андре Вилаш-Боаш - само 24 часа след последната загуба на „сините" във Висшата лига, която ги изхвърли окончателно от топ 4. За временен наставник олигархът назначи досегашният помощник на португалеца Роберто Ди Матео, но руснакът вече се оглежда сериозно за специалист, с който да сключи договор на постоянна основа.

Фаворити за поста за Жозе Моуриньо, Пеп Гуардиола, а от вчера се появиха имената на Рафа Бенитес и Свен-Горан Ериксон.

Според днешните спекулации в пресата, Абрамович се е ориентирал към Гуардиола, който се намира в последната година на договора си с Барселона и именно този факт дава предимство на испанеца пред останалите конкуренти.

Daily Mirror съобщава, че собственикът на Челси е готов да похарчи 60 милиона паунда за да докара Гуардиола на „Стамфорд Бридж". Източник на изданието информира, че договорът, който ще бъде предложен на Пеп е за три години и според условията в него, сегашният наставник на европейския шампион ще получава по 18 милиона на сезон, но действителната сума ще е по-голяма, заради по-високото данъчно облагане в Англия, отколкото в Испания.

 

83