Челси продава Торес заради Моуриньо?


Н. Гавазов

Новините около мениджъркият пост в Челси продължават да вълнуват футболната общественост и съответно да заемат основно място сред водещите заглавия на медиите в Европа и на Острова. Както е известно, в неделя Рома Абрамович уволни Андре Вилаш-Боаш по-малко от 24 часа след като „сините" загубиха гостуването си на УБА и за временен наставник на тима беше назначен Роберто Ди Матео, който беше помощник на португалския специалист.

В същото време се смята, че фаворит да поеме горещия стол през лятото са Жозе Моуриньо, Рафа Бенитес, а днес се появи и името на Свен-Горан Ериксон, но според медиите, с най-големи шансове е сегашният треньор на Реал Мадрид.

Daily Star съобщава, че Моуриньо действително би се върнал на „Стамфорд Бридж" и е готов да разгледа евентуално предложение на Челси, но само при положение, че преди това „аристократите" се отърват от Фернандо Торес.

Както е известно, Жозе беше уволнен от Челси през 2007 година, защото влезе в конфликт с известния със своя сприхав нрав Андрей Шевченко. Тогава руският собственик на клуба застана зад играча, което принуди Специалния да си тръгне.

Сега Жозе не иска същото нещо да се случи с Торес, който не е вкарвал гол в Лигата от септември миналата година и има основна заслуга за това Вилаш-Боаш да бъде уволнен. Така че, ако Абрамович иска да види един от най-успешните треньори на „Стамфорд Бридж", преди това трябва да намери начин да се отърве от нападателя, за който даде 50 милиона паунда и освен това, руснакът ще трябва да позволи на Моуриньо пълен контрол на трансферите в клуба.

 

75