Ериксон: Бих поел Челси


Н. Гавазов

Свен-Горан Ериксон призна, че би приел предложение да наследи Андре Вила-Боаш като мениджър на Челси. Както е известно, бившият селекционерът на Англия е без работа след напускането си на Лестър през октомври миналата година и е известно, че шведският специалист се стреми да се върне към ръководството на голям отбор.

На фона на спекулациите, че Жозе Моуриньо и Рафаел Бенитес са фаворити за мениджърския пост в Челси Роберто Ди Матео беше назначен за временен треньор на сините до края на сезона след уволнението на Вили-Боас в неделя. Ериксон, който по-рано също беше свързван с работа на „Стамфорд Бридж" призна, че няма нищо против да оглави „аристократите".

„Разбира се, че бих приел, ако има предложение. Но Челси вече има мениджър за остатъка от сезона и аз предполагам, че това е естественото решение, защото той е в клуба от началото на настоящата кампания", цитира Sky Sports думите на Ериксон.

„Работата в Челси не е невъзможна. Не защитавам никого, но мога да разбера промените, защото ако Челси не играе догодина в Европа, това ще бъде истинска катастрофа за тях", допълни шведският специалист.

 

69