Ди Матео: С Вилаш-Боаш си оставаме приятели за цял живот


Н. Гавазов

Временният наставник на Челси Роберто Ди Матео коментирайки положението на „Стамфорд Бридж", призна, че ще си остане приятел с Вилаш-Боаш за цял живот. Както е известно, вчера Роман Абрамович уволни португалският специалист по-малко от 24 часа след загубата на „аристократите" от УБА. На мястото на бившия треньор на Порто веднага бе назначен Роберто Ди Матео, който бе помощник на Вилаш-Боаш в Челси.

„Това бяха много тежки 24 часа за много хора в клуба. Ние трябваше да се прегрупираме, това е абсолютно вярно. Разговарях вече със всеки един от футболистите, опитах се да ги настроя на правилната вълна пред всички изпитания...това е нашата работа сега", заяви Ди Матео за ВВС.

„Андре донесе в отбора много позитивни идеи, които ще използваме. Хареса ми да работя с него. Ние с Вилаш-Боаш ще си останем приятели за цял живот, но сега на мен ми се налага да ръководя отбора и да постигна максимума с играчите, които имам на разположение. Нашият дълг е да гледаме напред и да постигнем добри резултати във Висшата лига, Шампионска лига и Купата на Англия", каза още наставникът на Челси.

 

70