Ван Перси: Попаденията означават много за мен


Н. Гавазов

След дубъла си на „Анфийлд", който донесе на Арсенал победата с 2:1 над Ливърпул, нападателят Робин ван Перси призна, че неговият отбор не е заслужавал трите точки. Както е известно, през първото полувреме домакините превъзхождаха тотално своя противник, но въпреки това, двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

През второто полувреме натискът на мърсисайдци поотслабна, но те продължиха да доминират и по нищо не изглеждаше, че ще загубят мача. Изненадващо, в допълнителното време на мача Ван Перси получи страхотен пас от Сонг и отбеляза феноменален гол, с който донесе победата на своите.

Това бяха първите попадения на „Анфийлд" в кариерата на холандеца, но те дойдоха във важен за отбора му период, в който „артилеристите" се борят за място в топ4.

„Попаденията ми на „Анфийлд" означават много за мен. Това е голямо събитие. Аз се гордея, че мога да играя на този стадион, но още повече се гордея с постигнатата победа. Не мисля, че я заслужавахме, защото домакините играха по-добре. Но аз съм доволен как я постигнахме. На десет точки сме пред Ливърпул и сега ще видим какво ще направят „шпорите" срещу Юнайтед. Но днес постигнахме важен успех", заяви Ван Перси за Sky Sports.

 

78