Маклийш: Критиките към мен са несправедливи


Н. Гавазов

Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш заяви, че заслужава критиките по свой адрес и смята, че малко специалисти биха се справили по-успешно от него с тази работа. През миналия сезон Маклийш докара своя Бирмингам до отпадане от Висшата лига на Англия, но независимо от това, шотландският специалист заслужи повиквателна от Астън Вила, който сега се намира на 15-то място на 8 точки от зоната на изпадащите.

Много запалянковци на тима посрещнаха с протести назначаването на Алекс, а някои фракции на феновете не спират да критикуват Маклийш. Специалистът не е съгласен с нападките по свой адрес.

„Вероятно, това ще се окаже най-голямото изпитание в моята кариера. Работата ми в Глазгоу Рейнджърс също беше напрегната, защото от мен се очакваха само победи. Но аз нямам вълшебна пръчица и едва ли ще се намерят много мениджъри, които биха се справили по-добре, отколкото аз се го правя в момента", заяви Маклийш за Daily Mirror.

"Ще ви излъжа, ако кажа, че критиките не ме безпокоят и аз се справям с лекота. Но аз съм достатъчно опитен и силен за да се справя с натиска. ПО-голямо ще бъде разочарованието, ако критиките на запалянковците се отразят на играта на футболистите. Работата ни се заключва в постигането на добри резултати и ние се нуждаем от тях", допълни наставника на Астън Вила.

 

243