Съвсем скоро Ливърпул ще загуби правата на Акуилани


Н. Гавазов

Агентът на полузащитника Алберто Акуилани потвърди, че неговият клиент в скоро време ще стане играч на Милан на постоянна основа. Ливърпул ще получи за играча 5 милиона паунда. Както е известно, през август „росонерите" взеха Акуилани под наем за една година. В момента полузащитникът е контузен, а във връзка с това се появиха съмнения относно неговите перспективи на „Сан Сиро".

Днес обаче, агент Франко Завала побърза да разсее тези съмнения. Акуилани трябва да изиграе 25 мача за клуба от Серия А и Шампионска лига, което автоматично ще задейства клауза в договора му, съгласно която Алберто ще стане играч на Милан, а Ливърпул ще получи за него 5 милиона паунда компенсация.

Към момента на сметката на 27-годишния футболист има 20 мача от началото на сезона, а новината за това, че след две седмици полузащитникът се завръща в строя свидетелства, че в съвсем скоро време Акуилани ще остане при „росонерите".

„Възстановяването му преминава добре. Мисля, че след около две седмици той ще се завърне в строя. Когато изиграе 25 мача за Милан, той автоматично ще стане „росонер", съобщи Завала за TMW.

 

94