Чичарито: Не съм жертва на синдрома на втория сезон!


Н. Гавазов

Мексиканският нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес призна, че в личен план сегашния сезон се развива по-тежко от предишния, но футболистът не смята себе си за жертва на „синдрома на втория сезон". 23-годишният футболист настоява, че много е доволен от своите действия на терена след травмите и ще продължава да прави всичко възможно, за да усъвършенства своята игра.

„Аз имам само една цел и тя винаги се състои в това да се усъвършенствам. Вероятно хората имат свое собствено мнение за това, как аз играя през този сезон. Втората година в нов клуб винаги е трудна, но докато вкарвам ще съм доволен. Трудно се развива настоящия сезон за мен, защото получих няколко травми, които нарушиха игровия ми ритъм, но сега съм здрав и се чувствам по-свеж в преддверието на важната част от сезона", заяви Ернандес за The People.

"Постоянно се старая да се уча от своите треньори и съотборниците си в Манчестър Юнайтед, защото в такъв клуб не може да си позволиш да изоставаш. Упорито работя над усъвършенстването на играта си из знам, че все още не съм достигнал своя предел. Ето защо винаги давам всичко от себе си на терена. Винаги говоря, че съм готов да играя и не е важно дали моя треньор ще ме пусне за една или за 90 минути в мача", добави нападателят на Юнайтед.

 

88