Вилаш-Боаш: Равенство с отбор от Чемпиъншип не е добро постижение


Н. Гавазов

След равенството 1:1 с Бирмингам в среща от осминафиналите за Купата на Англия, наставникът на Челси Андре Вилаш-Боаш призна, че през първото полувреме неговият отбор не е бил толкова добър, но след почивката „сините" са подложили на натиск своя противник. В същото време португалският специалист заяви, че равенство на свой терен с отбор от Чемпиъншип не е добро постижение.

„Няма никакво съмнение, че резултата в мача не ни устройва. Но успяхме да изравним резултата в много труден мач и оставихме окончателното решение на въпроса на „Сейнт Андрюс", където ни очаква съвсем друг мач. Бирмингам няма загуба на свой терен и аз съм сигурен, че там той ще бъде още по-силен", заяви Вилаш-Боаш за Sky Sports.

"През първото полувреме имахме много възможности за гол. След почивката играхме по-добре, но не направихме достатъчно за победата. Няма никакво съмнение, че равенство на свой терен с отбор от Чемпиъншип не е най-доброто постижение и не е това, което искахме", каза още наставникът на Челси.

„В началото на мача се вълнувахме излишно, но не успяхме да реагираме веднага на допуснатия гол. Ако бяхме успели бързо да изравним резултата, щяхме да имаме повече време. Но прекалено много време измина до изравнителния гол и в крайна сметка не успяхме да вкараме победно попадение", допълни португалецът.

„Длъжни сме да преодолеем психологическата бариера и да прекъснем лошата серия от неуспешни мачове. Нямаме никакво време, защото ни чак мач с Наполи. Отчитайки сериозността на съперника, трябва да се концентрираме върху двубоя. Шампионската лига е важен турнир. Надявам се, че там ще демонстрираме повече съдържателен футбол", завършва Вилаш-Боаш.

 

76